Translate

dinsdag 5 juli 2016

Cursist van de maand: Ellen & Lux

Cursist van de maand: Ellen & Lux

Zullen we na 5 jaar hondloos als gezin door het leven te zijn geweest toch weer een harig gezinslid erbij nemen? Dat was de vraag. En dan welk ‘model’, niet te klein, niet te veel haar en wel goed te trainen, dat kwam steeds weer terug. Hiervoor hadden we een New Foundlander, dus de meeste honden zijn kleiner en hebben minder haar, zo ook de Oud Duitse Herder, die uitverkoren werd als ras voor ons nieuwe gezinslid.
Veel honden bekeken en toen waren daar Nox en Daya, die eind september 2015 voor pups zouden zorgen (zie www.elpelorubio.nl) voor prachtige foto’s van de honden).Na mailcontact zijn we gaan kennismaken en zo kwam het dat we op de lijst kwamen voor een pup. Lux kwam in november bij ons in huis en paste toen nog prachtig door het kattenluikje in de keukendeur. Hij was een klein en gezellig haarballetje die ons overal volgde. Hij was niet de grootste van het nest, maar dat heeft ie ondertussen ruimschoots ingehaald. Door het kattenluik past nu nog alleen zijn hoofd.
Hij is nu rond de 36 kg en 9 maanden oud. Hij ziet er prachtig uit, luistert eigenlijk heel goed voor een jonge hond en heeft maar een paar puberstreken die we steeds terug zien komen.

Hij ontvreemd nogal eens iets van het aanrecht en smikkelt dat lekker op, zo zijn er olijven, aardbeien, broodjes en wasabi verdwenen, na deze laatste actie was ie even genezen, dat groene spul was toch echt niet lekker. Verder is het een erg goede eter, voor brokjes doet ie bijna alles.
Lux is gek op stokken ophalen en zwemmen. Als we nu in het bos lopen is het opletten of Lux niet met een grote stok langskomt om jouw knieholtes aan te tikken en bij sloten is het ook beter om op te letten, eenmaal nee zeggen is voldoende, maar als je te laat bent is ie er al in. 


Bij Karin zijn we begonnen met de puppyles en daarna zijn we doorgegaan. Lux vindt het erg leuk om naar de lessen te gaan, het is iedere keer weer een feestje voor hem. Hij blijft keurig bij ons lopen en loopt dan ook bijna nooit aan de riem, ook andere honden gaat hij pas begroeten na toestemming van ons en meestal laat hij zich dan op de kop zitten door die andere hond, zeker als die een beetje fel is. Lux is gelukkig de rust zelve.
Het is nu zomerstop met de lessen, eens kijken wat we gaan oppakken na de zomer, een speurcursus of toch agility, waar we voorzichtig al eens mee geoefend hebben. 


We zijn zeer content met Lux, zijn karakter past perfect bij ons gezin met kinderen en hij is goed te trainen. Wel is hij heel slim, dus consequent en duidelijk zijn betaalt zich hier dubbel en dwars uit, maar geldt dat niet voor alle honden?
Geen opmerkingen:

Een reactie posten